Och så till en flopp

Jag tänkte vara sådär lite skönt solidarisk och länka till Salong K i spalten här brevid. Läste den nån gång när idén var ny, och det verkade ju inte så pjåkigt. Någon av upphovskvinnorna sa i en intervju att själva tanken bakom sajten var att slänga in lite riktig feminism bland sånt som ”vanliga kvinnor” vill läsa. Det låter ju trevligt. Problemet är att den nuvarande versionen påminner mer om Aftonbladet Kvinna (alla vet ju att kvinnor inte kan läsa riktiga tidningar) eller Vilken Kvällstidnings Söndagsbilaga Du Vill. Kolumner (med feministist agenda i nästan 50% av fallen, Oh My!), skvaller, ”debatt” (vilket innebär att folk skäller lite på varandra) och sexspalter. Behovet av sexspalter tycks aldrig upphöra.

Jag frågar mig: vill Salong K ha dumma läsare, eller är de bara de största misantroperna hittils? Jag inte riktigt vilket som är bottennappet bland rubrikerna på förstasidan, men “Salma Hayek räddad av sin hund” och “Stefan Sauk: Jag är attack-humanist” ligger i final just nu. Det finns säkert värdefulla diskussioner under all dynga (”vanliga” kvinnor är säker mer intesserade av läppglanstest och vårens hetaste fotöljer än vad jag är) men frågan är om sajten når sitt mål när skräpet ligger i vägen. Normalt funtade personer torde vända vid synen av Hollywoodskådisars husdjursäventyr, och folk som vill läsa aforementioned dynga kan nog hitta den på andra platser. Goal so not accomplished.

(design på väg)

Lämna en kommentar

 *  *