Om flyttande

Idag ska vi prata om flyttande; Minst halva min bloggrulle har bytt fysiskt adress de senaste månaderna. åsa har flyttat, Ika har flyttat. Emelie har flyttat, Ms KYD har flyttat och Lilla Duktig och Onekligen-Lisa är på väg. Såklart man blir inspirerad. Nu är det min tur!

Något condoköp blir det inte, det har vi inte råd med än. Däremot ska vi upp ett snäpp till en 2-bedroom som änne inte finns annat än i vår fantasi. Eftersom vi trivs helt okej här har vi inte heller bråttom och kan lungt välja och vraka – hyresdelen av bostadsmarkaden här har jag aldrig riktigt fått grepp om, men brist verkar det iallafall inte vara.

Vår lägenhet måste, enligt sista uppdateringen, ha följande kvaliteter:

 • 2 brdm
 • i Ballard
 • tillåta katt
 • garage/carport/stängsel runt parkering
 • ingen heltäckningsmatta (sovrum ok)
 • snygga färger eller tillåta ommålning
 • elspis/ugn – ingen gas*
 • separat kyl/frys
 • okej storlek på köket

Det är ju egentligen ingen särskilt pretentiös lista, men det kan bli krångligt nog att hitta något som passar. Amerikaner är ju som sagt svårt lagda åt heltäckningsmattor; t.o.m. de annars underbara Canal Station-condosarna har drabbats av detta hemska öde. Amerikaner verkar även leva i villfarelsen att man endast kan hyra ut lägenheter som passar vemsomhelst, och därmed är USAs alla hyreslägenheter anpassade till ingen smak allt, och målade i samma blekbeiga/smutsvita färg. Lov att måla om krävs alltså, oftast mot skriftligt löfte att måla tillbaka innan man flyttar. Det är också vanligt att förbjuda husdjur, mindre med tanke på allergier och mer p.g.a deras potential för förstörelse. Vanligtvis kan man krångla sig in i alla fall, med en s.k. non-refundable deposit, alltså en avgift som täcker ev. skador. Skitdumt, men så är det. Man kan ju undra varför folk föredrar att köpa här. Eller inte.

Letar gör vi iallafall, och tror vi flyttar efter jul. Nu blir det tittande och letande och grejer, jag lovar att raportera regelbundet.

Kommentarer

 • Ika (August 31st, 2008 4:31)

  Åh, men vänta tills jag uppgivet bloggar om hur JOBBIGT det är att flytta, då kanske det inte är så inspirerande längre. Mitt liv de senaste sju åren är nerpackat i lådor och forslat till Österbotten, dock inte urlastat. Skulle tippa att jag är typ halvvägs…


 • Anna (September 1st, 2008 14:59)

  Jo, det förstås – fast jag har å andra sidan flyttat över tvärs över atlanten. Har lite svårt att tänka mig att nån km i Ballard kan vara värre än packa allt jag har i en kartong och två resväskor och sen bo på mammas vardagsrum i några veckor efter att visumet blivit försenat :) Men visst är det skitjobbigt med.


 • Lämna en kommentar

   *  *