Om att enkla saker blir svåra (sedan, sedan, sedan)

Typ att betala CSN. Jag har pengarna, men för att föra över dem till mitt Swedbankonto (tack, fsb var tydligen inte tillräcklig störtlöjligt, nehej) krävs det att jag har åttiosju nummer, inklusive separata nummer och adresser till Chase Morgan Bank i NY, som Swedbank handlar igenom.

Sedan tog själva överföringen över en vecka.

Sedan, när jag ska logga in och skicka, har batteriet i dosan taget slut. Jag hatat dosan. Ingenstans på bankens hemsida finns batteriinfo. Panik; pengarna ska vara inne den 28:e. Till slut öppnar jag dosjäveln och kollar (där hittar jag även en trevlig liten varning att om man sätter i batteriet fel kan hela fanskapet explodera. Inte kortslutas; explodera.) Hittar batteri på första försöket, åker hem och lyckas logga in och sätta över pengarna. Puh.

Det kunde varit värre; i augusti hade PG/BG-funktionen av oklar anledning försvunnit, så jag var tvungen att sitte uppe tills klockan blev åtta i Sverige för att kunna ringa telefonbanken och få tillbaka tjänsten.

Tänk vad bra det skulle vara om man bara kunde knappa i sin kortkod på deras hemsida och vips! så hade man betalat. Men det skulle nog vara alldeles för enkelt.

Kommentarer

 • Emelie (November 25th, 2008 1:30)

  Jag upphör aldrig att förundras över att det kan vara så extremt krångligt att betala till CSN (även om man bor i Sverige) eller boka tågbiljetter, när det är så extremt enkelt att tanka på mer pengar till telefonen.


 • Petra H (December 15th, 2008 5:56)

  Inte konstigt att det är så många utlandssvenskar som skiter i att betala sina CSN-skulder!! Jag kan dock göra direkta överföringar till CSN från mitt belgiska bankkonto (där mina besparingar sakta äts upp av CSN-avbetalningar :-( – dags att börja jobba igen snart!!) – till och med gratis (inom EU).
  Förresten har batteriet i min lilla bankdosa till det svenska kontot också lagt av – men det gör inte så mycket, finns typ knappt 100 kronor på det kontot…


 • Lämna en kommentar

   *  *