Show & Tell: Kaffe

kan jag ju inte skippa. Ju. Denna vecka fr. Fritt ut hjärtat.

Innan vi börjar: jag dricker inte bryggkaffe. Det går inte. Speciellt inte Löfbergs Lila, vilket i flera år fick mig att tro att jag inte gillade kaffe öht. Maken dricker helst espresso med, men även hemmalet och bryggt i en kaffepress, så vi har kvarn, press,  och vattenkokare om det skulle vara panik. Men nej.

Alltså. Espresso. Steg ett. Sen kan jag inte med för mycket mjölk (soja i mitt fall); inte helt coola Starbucks har ett espressoshot i en tall (3.5 dl). Eh. Nej. Två shots per short (lite mer än 2dl) är lagom.

Jag har två termosmuggar, en 12oz (tall) och en 8oz (short):

kaffe1

Den stora är snyggare på alla sätt, men inte helt praktiskt eftersom jag inte vill ha så mycket  ju. Den lilla (faktiskt fr Starbucks; termoskoppar mindre än 12oz är svåra att få tag på) är inte lika snygg eller bra, men som sagt rätt storlek och helt tätslutande öppning, vilket är mycket praktiskt om det är någon droppe kvar när jag lägger den i väskan. Och det är det. Alltid.

kaffe2

Starbucks vid 2nd & Seneca (bild fr. googlemaps). Tyvärr det enda ställe jag har tid att ta mig till på vardagsmornarna (ett halvt kvarter från bussen) och som har öppet innan klockan sju. Jag gillar som sagt inte SB, men har man inget val så har man inte. Två mornar i veckan blir det alltså att ta mig hit.

kaffe3

Mr Spot’s Chai House i Ballard; där dricker jag kaffe på torsdagar (jobbar hemifrån) och helgerna. Maken jobbade där ett tag innan han fick tag på ett riktigt jobb; han var bra på det men Rita vinner vad det gäller baristor i hela världen och hon tar sitt jobb med yttersta allvar. Vore jag rik skulle jag heltidsanställa henne. Chai House köper bönor från Lighthouse Roasters i Fremont, men har i mitt tycke bättre resultat, delvis p.g,a bättre syrops. Billigare med.

Min order: short soy white moccha
Samma order på Starbucks: double short soy no-whip white moccha

Nejtack, ingen vispad grädde. Eh. Idioter.

Kommentarer

 • Fritt ur hjärtat (February 21st, 2009 3:47)

  Hihi, jag drack inte heller Löfbergs på läääänge! Jobbade på kaffefabriken… Men nu gör jag det, har vant mig.
  Däremot går bryggkaffe aldeles utmärk bara det är ekologiskt. Sedan jag började räkna kalorier är jag bara glad att jag låter bli alla sorters kaffe med mjölk, det är massor av sparade kalorier.


 • Västmanländskan (February 24th, 2009 4:04)

  Mr Spot’s ser mysigt ut!


 • Anna (February 24th, 2009 9:53)

  Fritt – Skilladen bara mellan tall med vanlig mjölk och short med soja är typ 150 kcal så jo.

  Västmanlänskan – det är jättejättemysigt. Så länge man inte kommer dit på kvällarna (väldigt hög musik, väldigt mycket folk)


 • Petra H (February 27th, 2009 16:21)

  Jag har aldrig använt termosmuggar men köpte en söt en till min syster på Starbucks som visst visade sig vara värdelös :-(
  Jag fattar inte hur man kan dricka kaffe med vispgrädde – huga! I Bryssel är det relativt vanligt att man får vispgrädde (dessutom extra äcklig spraygrädde) istället för skummade mjölk när man beställer cappuccino!! Det gäller verkligen att kolla innan man beställer så att man inte får en chock!


 • Anna (February 27th, 2009 16:36)

  Petra -jag kan fatta att det funkar med vispgrädde i en vanlig moccha med vanlig mjölk – det ärr ju typ som varm choklad. Men i soja/allt annat kaffe ? Eeew.
  SBs termosmuggar är kassa rent generallt, eftersom de är av plast. Metall funkar bättre. Har nu Bed, Bath & Beyond i PR?


 • Lämna en kommentar

   *  *