Lite rant, arghstabstabstab

Sur är vad jag är. Jag sitter och försöker förbättra mitt humör med att kolla på musikalvideor (vad menar du med att vanliga människor inte har galna fancrushar på medelålders franska skådespelarbögar?) men det funkar inte.

Såhär är det nämligen: det finns musik man moshar till. Jag kan utan att tänka efter komma på tjogtals med band; allt inom metallgenren. Lite annars hårdrock. Mycket hiphop. Inte Franz Ferdinand. Till Franz Ferdinand beter man sig sansat annat än att man hoppar jämfota jävlig mycket, för kan Alex så kan vi, right?

Och ändå: min erfarenhet av metallkonserter (ety sådana var jag förjust i in min gröna ungdom): folk är snälla. Nitar är inte tillåtna under konserter, folk ber om ursäkt om de beter sig illa och om det finns moshpit är det lätt att hålla sig borta. Man går på konserter primärt för musikens skull. En gång när jag sett Opeth och var helt utmattad och lite borta köpte en främmande människa en vattenflaska till mig utan att jag bett om det (jag var nitton.) Folk dricker rimligt tills efter spelningen.

Min erfarenhet av Franz idag: blev inknuffad i moshpiten helt utan kontroll (från sidan), fälld, förlorade en sko, någon trampade mig på handen, någon sparkade KJ i huvudet, alla rökte gräs i sådana mängder att jag åkt fast om de kollar mig bara av den passiva röken, folk var lika jävliga mot en kanske fjortonårig tjej som stod framför mig. En hel massa jeppar vara bara där för att mosha, kunde inte ens texterna, brydde sig inte om musiken.

Jag tycker om Franz, de är fantastiska live, men som det ser ut nu vill jag inte se dem spela mera. Alla Andra Människor har liksom förstört alltihop.

Kommentarer

 • Jenny L (September 10th, 2009 23:27)

  Jag tycker faktiskt synd om dig nu. Vad beigt!

  Vi planerar att besöka Skinny Puppy-konserten om någon månad, men jag vet inte… jag skickar nog maken med sin nördiga jobbarkompis istället.


 • Anna (September 12th, 2009 20:44)

  “Vad beigt” -vilket otroligt bra uttryck. Måste sno det! Men skippa inte konserten bara för att min var, ja, beige. Bumbershoot och individuella konserter är ju trots allt olika, och det beror en hel del på var det är också. Showbox (ny tjuvkollade jag) brukar vara bra.


 • Lämna en kommentar

   *  *