Saker som inte händer

Det blir ingen sverigeresa i december. Såhär var det: SAMMA DAG (samma dag) som winnerback.se meddelade att det skulle bli en extrakonsert den fjortonde december fick jag mitt nya (jättepermanenta!) green card. FYI är det vad jag väntat på i månader nu, anledningen till att jag inte kunde boka en resa till runt nu för flera veckor sedan. Den fjortonde december. Min födelsedag. Det kunde bara vara ödet som ville att jag skulle åka, eller hur? (Jag skulle naturligtvis inte bara åka för konserten, men jag har inte träffat mamma sen nollsju, och inte fru A sedan för tre år sedan i september, och det är julskyltning och grejer…)

Men sen blev det krull. Biljetter kostar rätt mycket, och sen måste jag boka tågbiljetter från Jkpg och förmodligen hotell för vem orkar stressa till stationen mitt i natten och sen ville Hanjaglevermed åka med och allt blev för dyrt även om mamma stod för själva flygresan. Idag bestämde vi att stanna hemma. Och jag blev besviken: för första gången på sju år hade jag faktiskt lite hemlängtan. Jag ville äta lösgodis och smörgåsrån med lättherrgård och åka till torget på lördagsmorgonen och promenera från mammas lägenhet, som inte ens var färdigmöblerad når jag flyttade, ner till alla affärerna och hitta snygga kläder till normala priser i vuxenbutiker (här: urban outfitters eller forever21 om jag inte vill ha typ momjeans och skjortor) och se julskyltningen och kanske om garnbutiken vid ekhagsrondellen fortfarande fanns, och träffa fru A och herr R och se deras hus såklart, och museet där herr R numera är chef, och herr D om han är hemma, och kanske t.o.m. ta en sväng ner och fika med Emelie. ICAMaxihandla med mamma. Pizza med kebabsås, ananas och banan, lussebulle och varm choklad på Berhnards och ja, ni hör ju.

Men det blir inte. Jag får baka egna lussebullar och klara mig utan lösgodis i några månader. Till våren kommer vi iallafall. Utan julskyltning och varm choklad bara. Typiskt. Men fika kan man ju ändå.

Kommentarer

  • Emelie (November 23rd, 2009 2:53)

    Så tråkigt.


  • Anna (November 27th, 2009 0:18)

    Visst är det? Men jag kommer i vår iallafall.


  • Lämna en kommentar

     *  *