Mitt nakna ansikte

I tisdags var jag hos optikern (i parentes kan sägas att amerikanska optiker och glasögonbuktiker är ganska jobbiga, då de ser sig mer som av samma typ som tandläkare snarare än butiker och därmed har helgstängt) och blev, för första gången på åtta år utrustad med linser. Inte för att jag tycker illa om glasögon, mina eller andras (har faktiskt en pågående övertalningsskampanj för att få hanjaglevermed att skaffa låtsasbågar) och jag vet att Emelie har helt rätt ang. femininitet, svaghet, intellekt och glasögon. Men. Men det regnar jävlig mycket i Seattle, och Ballard är soligt på sommaren, jag vill slippa droppar och bländning. Jag vill ha min nya lugg. Så linser (ett plus är att optikern helt självmant påpekade att jag har torra ögon naturligt och borde använda ögondroppar. Varje gång jag försökt påpeka det hittills har jag fått höra att jag bra inte rengör linserna tillräckligt, trots hela kvartar av gnuggande).

Och det blev ganska bra, tycket jag. Nu kan jag gå ut i regn utan att bli prickig, jag kan skaffa solglasögon istället för huvudvärk i sommar, och min nya frisyr funkar (tanken är att håret ska bli långt nu.) Men nya problem uppstod. Jag ser verkligen inte ut som när jag var nitton. Delvis är det en vanesak, såklart. Men oj. Jag har mörka ringar under ögonen som glasögonen gömde. Jag har verkligen skitdålig hy. Inga finnar mera, eller snarare bara någon liten åt gången, men tretton år av finnar har givit mig kraterkinder. Och mitt ansikte blir hur tråkigt som helst utan färg (glasögonen var karamellröda.) Tillsvidare får smink ta hand om fulheten, men jag borde leta efter en permanentare lösning. Och på lördag ska jag och Josie ha ögonskuggeskola, då jag inte ens vet hur jag ska sminka ett naket ansikte, än mindre med vilka färger.

Kommentarer

 • Petra H (February 4th, 2010 14:59)

  Jag ska fylla 35 i år och vet fortfarande inte hur man sminkar sig, med eller utan glasögon… Jag började testa lite med ögonskugga för några månader sedan, men bara till fest ;-)
  Kul att se hur du ser ut, din lugg är jättefin tycker jag. Lycka till med linserna, själv väljer jag att se mindre bra när det är sol ute (typ alltid i PR) och använda solglasögon. (mitt synfel är inte så farligt men jag måste kisa om jag ska läsa på skyltar och sånt – tur att jag inte kör bil här!)


 • Emelie (February 6th, 2010 12:57)

  Du är jättesnygg i håret! Jag växlar också mellan linser och glasögon, dels av praktiska skäl (svårt att dansa med glasögon) och dels för att det är roligt att byta utseende.


 • Lämna en kommentar

   *  *