Magdalena Ribbing är dum i huvudet

Nej, jag har fortfarande UVI, men nu är jag arg så jag bloggar iallafall.

Någon  mailar en (gravid) kvinna och frågar Ribbing om hur de ska bete sig mot alla (idioter) som förmanar och berättar skräckhistorier. Iochförsig är Ribbings svar delvis helt korrekt (säg till dem att sluta, godta inte ett nej.) Men sedan säger hon:

Du är inte “degraderad” till enbart gravid kvinna, förstås, även om du uppfattar det så just nu; det är bara det att miraklet, det nya livet i din kropp, säkert ses just som detta även för din omgivning – som tyvärr inte förmår uttrycka sig i vänliga berättigade ord utan tar till sina torftiga berättelser istället.

NEJ, SÅ ÄR DET INTE, IDIOT. Såhär är det: när det kommer till reproduktion, vare sig man väljer det eller väljer bort det, är man som född med fitta INTE SEDD SOM EN EGEN PERSON. Av alla gravida jag känner eller någonsin har talat med eller hört eller läst berättas om, har ALLA upplevt att de går från att ses som en någorlunda vuxen, rationell människa till habil bäbisbehållate utan egna känslor, rättigheter eller tankefunktioner. Folk tar på dem utan lov, okänt äckligt jävla folk tilltalar dem på gatan, alla säger till dem hur de ska leva, tycka, bete sig, äta, se ut, dricka, sova, jobba, träna och jobba. Hjärntvättade barnmorskefittor tvingar dem att amma även om de inte kan eller, eller kritiserar magens för stora eller lilla storlek, samt ignorerar den blivande pappan. SÅ jävla svårt är det inte att se. Och den enda rätta åtgärden är att skälla ut den tjafsande idioten som tror sig vara din fucking förmyndare alternativ smälla dem på käften.

Och snälla, använd normala, beskrivande ord som “fostret” eller “bäbisen”. Jag är så trött på allt mirakelsnack – ja, meios är en förbryllande process, men sexuell reproduktion har funnits i åtminstone en miljard år. Get used to it.

Kommentarer

  • Sleepless (March 6th, 2010 1:12)

    Så sant! Kunde inte hålla med dig mer!


  • Emelie (March 8th, 2010 1:25)

    Amen. Igen. :)


  • Lämna en kommentar

     *  *