Tevetips, eh, jag menar order.

Nu ska ni vara snalla, göra som jag säger och kolla på Doctor Who

Innan vi börjar ska jag kanske be om ursäkt för det dåliga blendjob:et ovan; det fanns inga bra promobilder med båda karaktärerna på. Hursomhelst.

Nu, vänner, ska ni börja kolla på Doctor Who. (Ja, Elise, jag vet att du redan gör det. Vi kan squeea om Elebenty och Amy över en fika om någon vecka om inte Molnet hindrar mig från att komma till Sverige.) Varför ska ni det? För att det är en fantastisk serie, för att den produceras av BBC, och för att just nu är ett ovanligt bra ställe i kontinuiteten att hoppa in som ny tittare, och för att jag säger det.

Vad är nu detta? Tja, serien i sig började visas 1963, den handlar om utomjording som kallar sig The Doctor som reser i tiden (och rymden) i ett skepp förklätt till en telefonkiosk tillsammans med (oftast) mänskliga följeslagare. Det är en helfamiljsserie, vanligtvis spelar den vid artontiden i Storbrittanien, och även om en del detaljer är lite otäcka för mycket små barn passar serien alla människor i alla åldrar. Bonus: så smarta var BBC att de skrev in skådespelarbyte in handlingen; när han dör regenererar the Doctor i en ny kropp. 1989 slutade serien sändas, men det återupplivas (ordentligt) 2005. Nu, i och med den femte nya säsongen, har Doctor Who en ny producent och huvudförfattare, en by skådespelare i huvudrollen, och en ny medresenär. Och det är verkligen fantastiskt. Steven Moffat har tidigare vunnit Hugo-priser för sja Doctor Who-manus, Matt Smith är UNDERBAR som den elfte Doctor och Karen Gillam skitbra som småkonstiga, skotska, rödhåriga Amy Pond .

Så kolla. Första avsnittet av den nya säsongen heter The Eleventh Hour. Bor ni i USA visas serien på BBC America, bor ni i Sverige tror jag ni kan kolla på BBCs webbteve och om ni inte är mot nedladdning… ja, ni vet. Ivilketfall: kollakollakolla. Ni kommer inte ångra er.

Kommentarer

 • Jenny (April 20th, 2010 17:44)

  a ja, ska väl ta det under övervägande då :)


 • Anna (April 20th, 2010 17:48)

  Gör det! Den har både tjejer som är prinsessor och actionhjältar, ibland samtidigt! Så båda dina tjejer borde gilla :)


 • crazylegz - girly nerd since 1982 (April 26th, 2010 10:27)

  Åhhhh! Ännu ett svenskt Doctor Who fan! :D Jag började känna mig så ensam buhu.
  Och Åhhh va läcker blogg du har!


 • Anna (April 26th, 2010 10:51)

  Crazylegs – Tja, det hjälpte att befinna sig i USA, Lite. Men det finns andra svenska fans, tex Motvind (http://motvind.net/). Och tack!


 • Lämna en kommentar

   *  *