Roligt elakt

Egentligen gillar jag inte recensioner – eller, snarare, musik- och film recensioner kan vara relevanta när de är skrivna av kunniga journalister med bra språk, kan ge en bakgrund (x har uppenbart lyssnar mycket på barockmusk/pojkband/åttiotalsschlager) som jag inte känt till, men som smakutlåtande känns de ytterst tveksamma. Dock. Riktigt elaka recensioner av uppenbart sugiga filmer är bland det bästa jag vet. Här är två, med favoritcitat:

Jag tänker hela tiden på den avlidne kulturteoretikern Edward Said. Jag vill ta Dastans gyllene spade och gräva upp honom med. Be honom kapa Jerry Bruckheimers juvelprydda, flygande matta och ge honom en föreläsning i orientalism. Han behöver några örfilar också.

– Jane Magnusson recenserar Prince of Persia i DN

SATC2 takes everything that I hold dear as a woman and as a human—working hard, contributing to society, not being an entitled cunt like it’s my job—and rapes it to death with a stiletto that costs more than my car.

– Lindy West recencerar Sex and the City 2 för The Stranger

Lämna en kommentar

 *  *