Om ni bara ska läsa EN blogg idag…

… är det förvisso redan för sent. Men om ni kan tänka er att läsa två, packa er av till Rebecka Ahlberg/Neonbibeln och läs hennes inlägg  “Om hemmafruar, normer och nykonservatism“. Citat:

Normer, liksom patriarkatet och alla andra strukturer som genomsyrar den mänskliga vardagen, är inte abstrakta företeelser som vi avviker från genom att bara säga att vi gör det. Vi är alla delaktiga i att skapa dem (och det behöver inte alltid vara negativt – en norm kan lika gärna bygga på att vi tillsammans har kommit fram till att det här med mord inte är så jävla fett). Motståndet mot hemmafruar handlar således inte om att man vill offra överlyckliga självständiga kvinnor på ideologins altare bara för att, utan på att kvinnligt förvärvsarbete och en jämn könsfördelning i arbetslivet är en nyckelfråga i strävan efter ett jämställt samhälle. Hade hemmafruskapet haft en bevisat positiv effekt på välmåendet hade ingen protesterat, men nu är det så att det är just empiri och statistik, inte brist på det, som orsakar motviljan.

Maigad så bra.

Lämna en kommentar

 *  *