Nu ni

Nu är det inte höst längre, har jag bestämt. Bestämmandet grundar sig på två saker: 1) det är Thanksgiving på torsdag och 2) vi har tillbringat de senaste två dagarna i s.k. snökaos. Det har iofs bara snöat några centimeter och ligger bara några grader under minus, men det blåste upp till 22 sekundmeter igår, i en stad utan dubbdäck, med någon miljon innevånare och lika många tillresta dagligen, byggd på kullar och utrustad med tjugotvå plogar totalt.. Det blir intressant. Och klaga inte på Seattle, fan, jag sticker ut ögonen ur dig och skriker trumhinnorna av dig, jag hatar alla som klagar på att vi inte har beredskap. Ja, Jönköping/Denver/Vladivostok klarar samma väder bättre. Jkpg har det här vädret fyra månader om året. Jag har bott hår i åtta år, det är tredje gången det snöat så mycket att det fastnat vid marken. Totalt. Inte tredje vintern, tredje gången.

Men. Men. Nu är det inte höst mer, nu är det vinter och katastrofer är fortfarande möjliga, om än inte lika garanterade. Har det inträffat någon i år? Inget stort personligt. Men protonazister i riksdagen och fyra till år av utförsäkrarligan i regeringen i Sverige och en tappad senat och en massa jävla konservativa teapartiers överallt och en jävla låtsaspresident som vägrar fixa DADT räcker väl. Fan vad jag är trött på högermänniskor, och inte blir det bättre av att t.o.m väntermänniskorna är högermänniskor här. Jag har slutar vara tålmodig och låtsas acceptera, jag bara skriker och hatar. Bry dig inte om andra människor då, dromedarjävel, fortsätt dyrka er jävla militärmaskin, men förvänta dig ingen jävla medkänsla.

Puh. Nu blev jag arg igen. Vad jag ville säga var: I’m back. Lite oftare nu. De närmaste dagarna ska jag blogga mer regelbundet, enligt den stora listan som så många andra bloggar, visad nedan:

Dag 01 – Presentera dig
Dag 02 – Din första kärlek
Dag 03 – Dina föräldar
Dag 04 – Vad du åt idag
Dag 05 – Din defenition av kärlek
Dag 06 – Din dag
Dag 07 – Din bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblock
Dag 09 – Vad du tror på
Dag 10 – Vad du hade på dig idag
Dag 11 – Dina syskon
Dag 12 – Vad du har i din väska
Dag 13 – Din vecka
Dag 14 – Vad du hade på dig idag
Dag 15 – Dina drömmar
Dag 16 – Din första kyss
Dag 17 – Ditt bästa minne
Dag 18 – Din bästa födelsedag
Dag 19 – Något du ångrar
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett till ögonblick
Dag 22 – Något som upprör dig
Dag 23 – Något som får dig att må bättre
Dag 24 – Något som får dig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Dina rädslor
Dag 27 – Din favoritplats
Dag 28 – Något du saknar
Dag 29 – Vad du strävar efter
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Kommentarer

 • Peppe (November 24th, 2010 0:03)

  Roligt att ha dig här lite oftare!


 • Jonna (November 24th, 2010 12:22)

  Yes! Hittade hit via din kommentar hos mig för ett tag sedan och hoppades att du inte var på väg att lägga ner din blogg just när jag upptäckt den.


 • Anna (November 24th, 2010 12:24)

  Jonna – nä, jag bara väntade ut hösten och den ofrånkomliga katastrofen.


 • Jenny (November 30th, 2010 9:30)

  Angående den där beredskapen så vete fan om jag håller med. Jag tycker att Sverige, särskilt Stockholm, står som lamslaget vid första halkan varje år. Och andra. Och så första snön. Seattle har inte nog med plogar, eller dubbdäck för den delen, så här är det inte konstigt. I Stockholm är det konstigt.

  Skönt att du är tillbaka förresten. Saknade dig.


 • Anna (November 30th, 2010 10:03)

  Jenny – Både ja och nej. Å enda sidan står Sthml inte LIKA lamslaget som Seattle, och dessutom kommer saker igång efter några dagar (minns förrförra julen här). Folk tenderar att jämföra med Norrland (vi klarar minsann fler minusgrader/mer snö/mer vind) och glömmer att det är grymt glesbefolkat jämförelsevis. I Stockholm ska typ en miljon människor forslas runt varje dag, och så fort mer än typ tolv blir försenade uppstår dominoeffekter. Men Stockholm har mindre ursäkter än Seattle, helt klart (och varför södra Sverige inte har uppvärmda tågväxlar förstår jag inte, jag fick veta först idag att de finns och att Sound Transit använder dem till Link både in Seattle och Tacoma.)


 • Lämna en kommentar

   *  *