Memlistepaus m. finfin länk

Idag ska jag inte skriva om min bästa vän A. Det ska jag förhoppningsvis göra imorgon istället, idag ska vi prata om för några år sedan och mitt intro i den svenska bloggosfären.

För några år sedan var jag Någon Helt Annanstans på internet och kom, via ett gemensamt intresse som inte har med varken feminism eller ilska att göra i kontakt med Åsa. Sen länkade hon till sin dåvarande blogg, Girl Afraid, och jag började läsa den (och hittade via den Annans då levande blogg Sinistrare, via vilken jag hittade hela den svenska bloggosfären, samt Ika och Sleepness) och blev glad. Och arg. För Åsa är arg, och sarkastisk och på intet vis ursäktande, ytterst vältalig och skitsmart. När jag är som argast är jag kanske argare, men jag kommer aldrig i närheten av udden. Jag är inte lika rolig annat än omedvetet, lyteskomiskt.

Sen startade Åsa en ny blogg, Prästfrun (titeln är alltså sarkastisk, citat:)

Jag valde namnet för att drygt ironisera (så som jag blir så älskad för att alltid känna mig manad att göra) kring internetfenomenet att definiera sig utifrån sin partner/sina barn men som den bitterfitta jag är känns det redan lite obekvämt.

Det är fint. Jag gillar’t när det skaver.

… och skrev ett tag. Sen slutade hon. Men nu är hon tillbaka och jag blev ungefär så glad jag kan bli. Jag citerat ur det nya inlägget:

“Upplever du att du är jämställd och supermysigt – men ändå gulligt och liksom tjejigt – feministisk när du handlar kalsonger till älsk och inreder barnkammaren med prinsesskronor och väggord (förlåt men mitt hat mot väggord vet inga gränser) så ÄR DU DET. Nu ska inte jag komma här och vara en surfitta som säkert bara är AVUNDSJUK (där fick ni mig – jag vill också ha en ojämställd relation och ett helt vitt hem där jag får dra tyngsta lasset och kryssa mellan de vitmålade byråarna och Bugaboo-vagnarna, fan att ni såg igenom min bräckliga feministfasad!) och det är så mörkt, så mörkt.

ampersandheartssemicolon! Kom tillbaka och var skitsur  alltid, alltid!

Kommentarer

 • Jonna (November 30th, 2010 1:24)

  Tack för tipset! Jag sträckläste hela bloggen, kunde inte sluta, var till och med tvungen att kommentera ett par gamla inlägg.


 • Maria (November 30th, 2010 3:26)

  Vilket bra länktips, den bloggen åker omedelbums in i FeedDemon :)


 • Åsa (November 30th, 2010 8:42)

  Men åh, vilket fint välkomnande tillbaka! Jag blir nästan generad.


 • Jenny (November 30th, 2010 9:24)

  Hahaha, vilken skön blogg! Nu vet jag vad jag ska göra på jobbet idag…!
  Förresten hatar jag också väggord, ännu mer de där stå-på-bokhylla-orden som de säljer här. “FAMILY”. Jag menar, vad fan är det?


 • Lämna en kommentar

   *  *