Mera om vems är feminismen:

Jag skulle kunna snacka i timmar, men Glitterfittorna har skrivit ett otroligt bra inlägg (även om jag personligen ställer mig något mer kritisk till Ekis Ekman), med viktiga poänger:

Vad detta berättar om är kraften och makten att verkligen utmana och förändra i feminismen, och jag kan inte avhålla mig från att misstänka: det är detta man vill komma åt. Egentligen handlar det om politiska motsättningar. Fredric Jameson skrev att en av Marx’ främsta bidrag till filosofihistorien var att visa på hur det som verkade etiskt måste förstås som ideologiskt. Ibland är vi överens, som sagt, ibland verkligen inte.

och på slutet summeras allt jag egenligen vill säga:

Men jag accepterar en inte en diskurs som gör extremism av vissa för feminismen fundamentala begrepp och renderar en vänsterinfluerad ståndpunkt till feminismen som obsolet.

Lämna en kommentar

 *  *