Jakten på den icke-existerande hyllan

hylla(nej, det är inte mina bröst vi pratar om. Hyllbristen där stör mig inte alls.)

För två månader sen flyttade vi. Typ tjugo meter. Vi har ett till rum och mer utrymme i de rum som finns, och dessutom chansen att göra det lite snyggare. Mer fönster, mer ljus, dock fortfarande samma gröna jävla diskbänk (den dagen vi köper eget är det för att jag avlidit av brist på rostfri diskbänk och kökskakel.) Och det har vi ju. Vi har skaffat köksbord och ny teve, målar väggat och en massa bokhyllor och tapetserat och åkt till IKEA (alla ni som skriker svennebanan nu, försök leva det småblommiga duschdraperiets och sängkjolarnas förlovade land en jävla månad utan att vilja skrika) och, tja. Fixat. Men vi har ett väggutrymme, en yta som inte fanns i den gamla lägenheten och därför inte har något syfte annat än att vi behöver någonstans att ställa vinglas. Cue silence. I två månader. Till jag kom på det: en stringhylla med tre hyllplan, i mörkt trä med vita gavlar och tre hyllplan, ett till glas och två till snygga saker. Bra, eller hur? Inte så svår amirite?

FEL.

FEL FEL OCH DUBBELFEL.

Problem: stringhyllor finns inte att få tag på i USA. ALLS. Visst finns de hyllade i diverse inredningsbloggar men att köpa? INGENSTANS. Men köp från Sverige då, säger du. Visst. Problem: de säljer bara äkta stringhyllor och jag har ingen lust att betala tvåtusenfemhundra i dollar, och hade jag det skulle jag inte ha lust att betala frakten för något så tungt och hade jag den spelar det ändå ingen roll, för den enda affären som skickar till USA har inte den stora hyllan, bara en miniversion och FAN FAN FAN.

Visst. Det finns DYI. Men jag vill inte ha DYI, ALLT i vårt hem är DYI och jag är fan trött på det. Jag vill ha riktiga möbler som man köper i en affär. Men jag har verkligen inga lösningar. Jag kan inte blockethandla, för ingen bor nära min mamma och hon har iallafall ingen lust att skicka jättestort paket. Fan. Fanfanfan. Några ideer?

Kommentarer

 • Amanda (January 11th, 2011 4:25)

  Bauhaus säljer fejkstringhyllor. Be någon i Sveriget att köpa sidostyckerna och de små krokarna man skruvar fast i hyllplanen för att hänga dem på sidorna (vad de nu kan heta?) och skicka i ett paket. Det blir väl stort men inte så tungt. Det måste ju gå att köpa tre tillsågade hyllplan i USA?


 • Anna (January 11th, 2011 10:53)

  Amanda -tack! Jag vet fortfarande inte om det går, min ömma moder är inte skitpigg på att skicka saker, men funkar det blir det onekligen mycket billigare!


 • Emmas Bokhylla (January 14th, 2011 6:58)

  Ah, det kan vara riktigt marigt med vissa saker nar man bor utomlands. Sma saker, som t.e.x choklad, gar ju att skicka, men allt tyngre…blir et problem med, kan man lungt saga!


 • Lämna en kommentar

   *  *