Mera klag

Alltså den amerikanska typen av dammsugare, den upprättstående typen, FINNS DET överhuvudtaget något mera värdelöst? Jag var tvungen (och kommer att vara tvungen igen) att använda en igår och fan, jag tror att klockorna stannade, så jävla värdelös var den. Låter som två normala dammsugare och suger inte upp ett jävla skit.

När jag var nybliven universitetstudent fann det bara den sortens dammsugare att tillgå i korridoren. Jag trodde att de var söndriga, gamla eller vandaliserade, och att var därför de inte funkade. Nu var de kanske det med, men nä, INGA jävla jänkardammsugare fungerar. Inte ens kontorets nyinköpta. De har nämligen en jävla borste som sitter FÖR uppsuget, vilket innebär att man måste köra över allt synligt smuts tre-fyra gånger innan det sugs upp, och är något större än 1,5 x 1,5cm sugs det inte up alls. JÄVLIGT EFFEKTIV TEKNIK HÖRNI, KUKHJÄRNOR.

Vi har lite krig ang dammsugare hemma. När hanjaglevermed flyttade ut fick han en gammal dammsugare, den värdelösa sorten, av sin mamma, och när jag väl kom hit efter mycket visumtjafs skaffade vi en ny. Bara en billig normal Hoover, men iallafall. Hanjaglevermed avskyr den, men viss rätta då den är lite feldimensionerad och välter lätt, inte kan hängas upp på sig själv längre eftersom knappen gått sönder, och sladden har fastnat. Han vill ha en ny värdelös maskin. Jag vill ha en ny normal maskin – men fy fan vad normala dammsugare kostar här! Jag tänker mig några hundra i Sverige för en hyfsad? Här? Billigaste Mielen för motsvarande tretusen. TRETUSEN. VAD I HELVETE? Dock kommer ingen jävla värdosugare över vår tröskel, eftersom jag gjort klart att jag hellre flyttar än köper en sådan. Alt. dödar maken. Så vi sparar till en tretusenMiele. Jävla skitland ibland, är det.

Kommentarer

 • Jonna (February 9th, 2011 23:48)

  Amerikanska dammsugare är ett mysterium. Jag trodde på riktigt att såna bara fanns i Kalle Anka innan jag pluggade over there. Så dum så dumt. Hur har man tänkt då man är tvungen att flytta sängen för att städa under den? Den stora klumpiga dammsugaren har ju inte en chans att komma åt, och det där lilla “bi-munstycket” är ju ett skämt, ingen imbillar mig att ett sådant tar bort dammet ut de ständigt närvarande heltäckningsmattorna. Jag tror jag får ett allergianfall vid blotta tanken.


 • Anna (February 10th, 2011 8:54)

  Jonna – ELLER HUR? Helt värdelösa. Vi valde vår lägenhet MYCKET pga att vi slapp heltäckningsmattor, så otroligt äckligt. Förresten så tror jag att normala dammsugare kostar så mycket för att de alla är utrustade med HEPA-filter. Men med trägolv behöver jag ju knappast det. Suck.


 • Jenny (February 15th, 2011 13:33)

  Jag HATAR vår dammsugare. En SVENSK idiot till bekant tipsade när vi flyttade hit och vi köpte samma som de. Man kan ta loss nåt och bära med sig i trappor typ… men den är ett stort AS. Så vi (öh, maken…) dammsuger 1 gång i månaden eller nåt, våra ljusa heltäckningsmattor (jo vi hyr och kan inte slita ut dem) ser vidriga ut för det mesta. Det KAN hända att maken dammsuger ibland när jag inte är hemma, för det borde se värre ut…

  2½ år senare är jag fortfarande sur på den där kompisen som tipsade om aset, för hade hon inte gjort det så hade vi letat efter alternativ och köpt en svindyr europeisk liten sak som följer efter en.

  Minns morsans maskin hon hade till heltäckningsmattor sent 70-tal tidigt 80-, och den var jobbig… men tycks idag, 30 år senare, som ett modernt under jämfört med de amerikanska styggelserna som finns i butik nu.

  Det känns som att de vill att städning ska vara jobbigt med alla prång och detaljer överallt, med de syntetiska materialen som agerar smutsmagneter och värdelösa städartiklar. Beskriv ett svenskt badrum för en amerikanska kvinna, hur man kan duscha hela rummet och så är man klar (om man är lat) och amerikanskan utbrister gråtfärdig “varför har inte vi det så för…??” (Beskriv det för en man och han svarar oförstående att det är “dumt, min fru skulle ju inte ha något att göra”)


 • Anna (February 25th, 2011 23:41)

  Jenny – Men det verkar ju väldigt korkat, att som svenska recka en amrisdammsugare. Öht, ja, väldig ineffektivt här. Jag gav upp till slut och beställde en Electrolux för tvåhundra dollar. Rapporterar om hur det går med dem.


 • Jenny F (May 24th, 2011 5:53)

  Men vanliga smarta dammsugare ÄR ju dyra som as. På riktigt, det är en aav de mest smärtsamma kostnaderna att punga ut med för att dammsugning i sig är ju inte någon fröjd direkt. Men en nödvändighet, och det är det dom vet dom svinen som prissätter. Det viktigaste med en dammsugare är
  A) Att den suger som fan. Den dammsugare som inte kan slurpa upp en mutter modell mindre äro överflödig. (Viktigt test vid inköp! Om den dessutom inte klarar det så slipper man motivera för eventuellt skitjobbig säljare varför man inte vill köpa skräpet.)
  B) Att sladden är låååång. Jag har kommit fram till att 13 meter är lagom för mitt hem, då behöver jag inte byta uttag en enda gång. Men då bor jag rätt litet också.


 • Lämna en kommentar

   *  *