10 saker-utmaningen, del 1

Alltså, jag är helt medveten om att ca ingen bryr sig, men jag behöver komma in i någon form av bloggrutin igen, så jag snor den här av Katta.

10 saker om mig

1. Jag ger exakt alla låtar jag någonsin gillar sin egen mening (utifrån texten, naturligtvis) som associeras med ett scenario i en av de många historier som jag konstant skriver i min hjärna. Det lät ju rätt komplicerat, men vad jag menar är alltså att sången x handlar om när y gjorde slut med z. Låtar byter inte mening, så det har hänt att jag slutat lyssna på viss musik för att jag avslutat/inte gillar just den berättelsen längre.

2. Jag har bloggat i olika former sedan 1999, men bara på svenska sedan 2006. Min allra första blogg handlade mest om hur många gånger om dagen jag pratat med han jag var kär i i ettan på gymnasiet; den var inte riktigt vad jag skulle kalla hyperintressant.

3. Jag tycker pastellfärger är så fula att jag får lite panik av att se för många pasteller på en gång.

4. För ett par år sedan tog jag beslutet att så mycket jag kunde undvika diskussioner på internet som gör mig arg. Om jag kan låter jag helt bli att läsa, annars försöker jag gå därifrån utan att diskutera. Folk hävdar att man ska utsätta sig för andra åsikter och vadihelvete skräp, men allvarligt, det var så illa att jag var arg hela tiden och svor och slängde med datorn och hade högt bloddtryck pga alla jävla idioter med fel åsikter.

5. Jag har inte haft mycket nerd rage i mitt liv, med de senaste åren har jag hatar folk och avslutat bekantskaper över Doctor Who (tips: om man tycker s4 är överlägsen s5 ska man hålla JÄVLIGT MYCKET KÄFTEN om det i min närvaro.)

6. Jag gillar att sy i teorin, men jag har inget tålamod. Dessutom är jag, när det gäller synliga (inte gömda, såklart) sömmar, patologiskt oförmögen att sy fucking rakt.

7. En gång i tiden var jag riktigt sjukt bra på att göra snygga saker i photoshop. Sen kom ett arbetsliv och en slö hemdator och jagvetinte. Försöker ta igen det nu.

8. Det tog mig c:a fem månader att våga prata med de flesta av mina nuvarande kollegor. De har doktorsexamen i immunologi, biologi eller statistik och är grymt smarta.

9. Att baka är numera min hobby. Jag känner mig grymt kluven runt detta, eftersom hanjaglevermed inte bakar alls och jag därmed bidrar till den reproduktiva delen av vårt hushåll oproportionerligt mycket. Och ja, jag tror på millimeterrättvisa, eftersom det många gånger är det enda sättet man kan hålla räkningen. Dessutom klumpar ju bakningen ihop mig med alla dessa retrobloggare och cupcakebakerskor och jag tycker helt ärligt att de är dumma i huvudet. Kvinnors frihet från hushållssysslor är en livsviktig del av det feministiska rörelsen och det handlar om en ganska smal spång att balansera på för att ha den här hobbyn utan att ramla i förspilldkvinnokraft-diket.

10. En tredjedel av allt jag vill blogga blir inte av för att jag inte tycker texten jag skriver gör rättvisa åt ämnet; jag började blogga för att hålla min svenska levande, men ibland håller den ändå inte hela vägen.

Lämna en kommentar

 *  *