10 saker-utmaningen, del V: 10 konserter

Nu får jag  fuska igen. Eller såhär: jag har nog egentligen varit på en hel del konserter, problemet är att jag är sjukt petig och ytterst sällan gillar situationen (eller de andra människorna som är där. Jag har t.ex. sett Franz Ferdinand live två gånger, ena gången i en SITTLOKAL (jamen ni hör ju själva) utan alkoholtillstånd och därför full av trettonåringar samt en tjej i övre tonåren som tjejdansade  med armarna tre cm från mitt huvud, andra gången på Bumbershoot (festival) där alla var nitton, fulla, rökte gräs och hade slagsmål (jag blev av med en sko.) Jag har t.ex sett Regina Spektor med ASDÅLIGT förband i alldeles för stor lokal. Jag har inte jättetur med livemusik.

2003 såg jag Opeth på ett ställe i SoDo som hette el Corazon, det heter Graceland numera, en fantastisk spelning, Lacuna Coil öppnade, men hela tiden tänkte jag på vår parkerade bil som blivit inlåst i ett stängt p-garage min min väska inuti. En augistinatt 2001 såg jag Garmarna i en klosterruin i Visby, men det var så kallt att jag knappt kunde andas genom mina hackande tänder trots filtarna som delades ut. Den enda kommersiella konserten jag var hundra procent lycklig och nöjd med kan jag tyvärr inte prata om, pga pinsamt okreddig musiksmak. Och då har jag ändå blandat Opeth, Franz och Garmarna ovan. Eh. ja. Inte så stor tur med musiken var det.

Lämna en kommentar

 *  *