Bokenkät med 14 frågor

Fr. Enligt O

1. Ljudbok eller bok i handen?
Bok i handen, om vi inte åker bil. Nästa vecka ska vi bila tio timmar vardera riktningen, då köper vi en ljudbok att lyssna på. Gör jag något som helst annat än sitter still och stirrar rakt ut kan jag inte koncentrera mig.

2. Pocket eller inbunden?
Inbunden. Böcker ska hålla ordentligt, och typografi och papperskvalitet spelar roll.

3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Mest facklitt. Men jag börjar tröttna på att allt är popvetenskap – snart får jag börja shoppa på universitetsbokhandlarna.

4. Harry Potter eller Twilight?
Men herregud? Inte för att Rowling skriver Stor Litteratur, men det är lite som att jämföra den godaste dagen i en skolmatbespisning med två veckor gammal mögligt klistergröt som någon bajsat i? Twilight är inte bara dåliga böcker, i de ideal de både spelar med i och säljer vidare är de direkt skadliga för unga läsare.

5. Fantasyvärld eller vår värld?
Fantasivärld. Vår är endast riktigt välkommen mer än ~250 år tillbaks i tiden.

6. Kindle, iPad eller annat?
Inget just nu? Köper vi platta blir det en nook color.

7. Låna eller köpa böcker?
Jag lånar mycket, försöker undvika att äga böcker jag inte redan vet att jag gillar.

8. Bokhandlar eller online?
Beror på bokhandeln? Elliot Bay är bra, Powells är såklart ett resmål i sig. å andra sidan är B&N sjukt tråkigt. Online använder jag mig av amazons sökmotor men köper inte av dem pga de är onda. Handlar mest Powells online.

9. Ensamstående bok eller trilogi?
Gillar serier om kvaliteten håller (Jasper Fforde, jag blänger på dig!), mer av samma bra är alltid fint.

10. Tjock bok eller kort bok?
Tjock bok. Det känns som jag fuskar annars.

11. Romans eller action?
Action. Romaner som fokuserar på kärleksrelation år så astråkiga att jag inte kan läsa dem. Men de som helt saknar dem är ofta trågika. Slutsats: sidospår är bra.

12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Filt. Jag har aldrig kunnat läsa ute utan att få ont i nacken eller bländas av vitpapper.

13. Varm choklad eller latte?
Jag har IC och inget val, kan KNAPPT dricka choklad. Annars skulle jag sagt vit moccha.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Egen, oftast? å andra sidan läser jag genre, och Riktiga Recensenter tycker genre är skräp så fuck them with a cactus?

Lämna en kommentar

 *  *