Pioneer Square

Jag var nere och snurrade i Pioneer Square häromdagen. Pioneer Square var den andra platsen vitingar slog sig ner på i Seattle (den första var Alki Point, men där svalt de nästan ihjäl innan en av de lokala indianstammarna förbarmade sig över dem och påpekade att om de förflyttade sig längre in i bukten fanns det grejer man kan ha nytta av, t.ex. ätbara växter och djur) för ungefär hundrafemtio år sedan. Inte så gammalt alltså, men lätt snyggast i stan; det är sånt underskott på gammalt här. Tog bilder på fina Grand Central Bakery och ett par hus mittemot Occidental Park*.

pioneersquare1

pioneersquare3

*Spoiler: Occidental Park är ingen park, det är ett torg. Eventuellt kommer jag explodera av ilska över det felnamningsvanvett en dag, men tills dess är det iaf fint.

Lämna en kommentar

 *  *