Bokbloggkalendern, lucka 1: Den första boken du minns/läste

Hey, här är det faktist fortfarande måndag.

Jag funderade rätt mycket på den här frågan -frågade hanjaglevermed om hans böcker. Men till skillnad från typ alla andra bokbloggartyper lärde jag mig inte läsa själv på BB. Jag läste inte förren i skolan, och inte ens då särskilt gärna – jag föredrog att någon annan (mamma) läste FÖR mig. Orka hålla i boken själv.

Men vilka böcker då? Jag vet att när jag var fem (det första året vi var på semester i Oknö på östkusten) var jag redan förtjust i Ronja. Jag minns också en bilderbok som hette “Inte mycket att hänga i julgranen” som jag bläddrade i själv på dagis. Vi hade två kopior av Nils Karlsson Pyssling – min egen, och mammas gamla som min moster klottrat gubbar i någon gång på femtiotalet- och jag älskade En natt i Maj och Mirabelle. Och en serie böcker om djur i en skog. En av dem handlade om en… grävling? som hade hittat en sten med ett hål i. Ingen ville lyssna när han berättade om den där stenen, så han berättade för ett träd.

Ni hör ju, jag minns alla relevanta detaljer.

Och Lena Anderssons Maja-böcker. Mest Majas ABC. Och Lennart Hellsings Djurbok! Båda de sista kunde jag utantill.

Det fanns ett slags gröna reptiler
som kallades bilkrokodiler…

 

 


annas bokbord har också svarat. och mshisingen. och Johanna K på bokhora *hovdamssvimmar lite*.

även: susanne.

Någon mer? Hojta till bara.

Lämna en kommentar

 *  *