Bokbloggarjulkalendern, lucka 6-9

6: Vad har du för relation till läsning i skolan? Som elev, förälder eller lärare.
Jag gillade ganska sällan böckerna vi högläste i skolan – jag har ALLTID varit genreläsare, om än i olika genrer. Vanligtvis hade vi högläsning några gånger i veckan i lågstadiet, men till advent fick vi måla ljuslyktor och hade 15 minuter om dagen. I tvåan läste vi Marias lilla åsna, för Hanna ville det så gärna, och jag zonade ut helt.
Annat bokminne: i femman, när vi var i biblioteket (som flyttat från det gula huset till Grottan), min bästis X (hon heter så because reasons, orkar inte förklara nu) pratade om an astråkig bok hon läst, jag hittade Michael Endes Momo eller kampen om tiden och älskade den. Och så berättade X att det var den hon menat. Jag borde fattat då att hon var värdelös, men nej, det tog mig fyra år till.

7: En saga. Folksaga eller konstsaga. I klassisk eller nytolkning.
Jag älskar omsagor. Skrev jag. Eh, men ni fattar. Snövit som vampyr. Snövit som girl power. Har inte sett Maleficent, borde det. I ye olde Fittstim hade… Belinda Olsson tror jag? en genialisk liten avslutningstext som hette Askungen suger. Den hänger på min vägg.

8: En fackbok du minns särskilt från barndom/tonår
barnenslexikon
Barnens lexikon! Med regnbågen på utsidan. Alla bilar var en grön volkswagen golf. Jag lärde mig om frimärken och vattenrening och vad fridlyst betyder och sånt. Och Så funkar du. Där jag lärde mig och sårläkning och varför man har skelett och sover, samt att man blir rödhårig när man blir stor. Det där senaste kan eventuellt ha varit en feltolkning av en illustration från min sida.

 

 

 


9: En tjock bok

Drood, av Dan Simmons. Jättetjock. Och blir inte bra förren på de sista 200 sidorna. Dock så pass bra då.

Kommentarer

  • Felicia (December 10th, 2014 9:11)

    Hej! Hittade dig via Bokhora, tack för en underbar bokkalender! :D Blev så sugen på att vara med så jag hoppade in såhär 10 dagar försent!
    /Felicia


  • Lämna en kommentar

     *  *