Bokbloggarjulkalendern, lucka 10-13

Jaha. Idag skulle vi haft julfest, men pang mitt i lussefrukosten drabbades hanjaglevermed att yrsel och illamånde, så vi fick ställa in efter att redan ha lagat nästan all maten. Efter ha pratat med vår kliniks on-call-läkare (återigen glad att vi har så pass bra klinik) har vi kommit fram till att han antagligen har en inflammation i örat eller migrän. Men festen fick som sagt ställas in. Samt typ alla aktiviteter i samband med min födelsedag imorgon. Förra året hade jag magsår. Pallar inte mer, låg på soffan och grinade hela dagen. Sen köpte jag finhamburgare åt mig själv till middag, efter att ha varit i stan och hämtat min egen chokladtårta, som skulle varit en överraskning.

eh.

10. En bok av en Nobelpristagare
Eh. Jag läser inte kreddiga böcker pga får krupp. Samma sak med t.ex. ryska klassiker och Hemingway. Jag gillade Doris Lessings bok om katter, den fick mamma av en veterinär? tror jag, när jag var kanske tolv? Men mest kommer jag ihåg hur mycker jag HATAR Jose Samarangos Blindheten. Alltså störiga jävla boksatan som aldrig tog slut. Sen gjorde de visst en film av den, den kan eventuellt ha varit mindre störig pga det var språket jag hatade mest. Gud. Hatet.

11. Den sämsta boken du läst
Freja av Johanne Hildebrandt var sådär provocerande dålig att jag aldrig glömmer det. Försökte mig på Twilight en gång när den var ung, den åkte i väggen.

12. Hur många böcker har du?
Eh. Ett gäng. Två hyllor i vardagsrummet med skönlitt, innan arbetskattrummet gjordes om hade vi en full expedithylla med facklitt där, nu har vi två och halv billy ungefär halvfulla. För ett par år sedan sa vi totalstopp på att köpa böcker som vi inte antingen redan vet vi gillar eller är av favoritförfattare, eftersom vi inte hade plats för fler. Men nu finns det som sagt rum för facklitt, så yay. Skulle uppskatta kanske 300 skönlitt, 170 facklitt, samt typ tio eböcker (alla skönlitt) i min mobil.

13. En bok med anknytning till Italien
Eh. I Cirkusdirektörens dotter (av Jostein Gaarder) är bokmässan i Italien tror jag? Jag känner inte jättemycket dragning åt italienhållet.

Lämna en kommentar

 *  *